Nieuwsartikelen

Laatste Nieuws

18
Aug 2020

Evenementenbranche luidt noodklok

18 augustus 2020 - Zonder extra overheidssteun verdwijnt ruim de helft van alle banen in de evenementensector. Daarvoor wordt gewaarschuwd door organisatoren van festivals, theaters, congressen en hun leveranciers.

21
Jul 2020

Ticketingprovider Novotix sluit zich aan bij Festivalcadeau

Novotix beschikt over een groot aantal aangesloten festivals en evenementen, waardoor het aanbod waaruit met een Festival Cadeaukaart gekozen kan worden, opnieuw stijgt. Lees nu welke festivals en evenementen de beschikking krijgen over de Festival Cadeaukaart.

07
Jul 2020

Zo komt de festivalbranche de zomer door

Meer dan duizend festivals liggen zijn deze zomer gecanceld. De evenementensector ligt stil en we kunnen niet live genieten van onze favoriete artiesten. De gevolgen voor de serie bedrijven die achter de festivals zitten is dramatisch en er vallen klappen. Gelijktijdig ontstaan er ook creatieve initiatieven en oplossingen.

25
Jun 2020

Dit zijn de wijzigingen per 1 juli voor de festivalwereld

Minister President Mark Rutte heeft gisteren de nieuwe corona-versoepelingen aangekondigd. Vanaf 1 juli is er meer mogelijk dan aanvankelijk de bedoeling was waardoor de culturele sector weer vooruit kan kijken.

24
Jun 2020

Festivalcadeau als officiële betaalmethode bij PAY.

Ook betaalprovider PAY heeft de Festival Cadeaukaart geïntegreerd als officiële betaalmethode. De betaalprovider, die onlangs door Emerce voor de tweede keer op rij uitgeroepen werd tot beste betaalprovider van Nederland, is verheugd op de nieuwe samenwerking.

22
Jun 2020

Festivalbranche kan niet overleven met 30 – 100 bezoekers

Organisatoren uit cultuur, entertainment en sport willen af van de algemene 30 tot 100 bezoekers regel. Volgens de alliantie, welke bestaat uit een breed aantal organisatoren uit de sportwereld, culturele sector en de entertainmentsector, is staat het vergelijken van een klein café niet in verhouding met een Ziggo Dome, de Kuip of Johan Cruijff Arena.

20
Jun 2020

De Festival Cadeaukaart is nu verkrijgbaar!

Drie maanden geleden hadden wij dit nieuws al willen melden, maar een dag voor de lancering, gooide het corona-virus roet in het eten. Nu, tijdens de eerste zomerdag van 2020 is het dan zo ver: De Festival Cadeaukaart is verkrijgbaar!

07
Jun 2020

België staat weer festivals & concerten toe vanaf juli 2020

De Belgische regering heeft beslist dat evenementen tot maximaal 200 bezoekers vanaf 1 juli weer toegestaan zijn. Hiermee behoren concerten ook weer tot de mogelijkheden. Er zijn echter twee belangrijke eisen, bezoekers krijgen het dringende advies een mondkapje te dragen, en bezoekers moeten zitten.